Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a primit un vot negativ din partea membrilor comisiilor de specialitate alea Parlamentului. In locul lui Popa, parlamentarii l-au votat pe minsitrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Nicolae Danila a primit si el 21 de voturi impotriva, locul sau fiind luat de Daniel Daianu, care a primit 34 de voturi pentru. Gheorghe Gherghina a fost si el votat, existand o singura abtinere.

Cristian PopaFoto: Agerpres

Asculta aici fragmentul din sedinta comisiilor reunite, in care Popa isi pierde mandatul de viceguvernator in favoarea lui Liviu Voinea:

Descarca fisierul audio in format MP3

Voinea a fost propus de PSD pentru funcția de viceguvernator la BNR, anuntul fiind facut chiar de premierul Ponta.

Potrivit datelor postate pe blogul personal, Liviu Voina este conferentiar universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana, si profesor asociat la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Relatii Economice Internationale.

A obtinut diploma de MBA de la Universitatea Stockholm (in 1998) si doctoratul la ASE (in 2000), a fost angajat drept cercetator post-doctoral la Comisia Europeana, Joint Research Center din Sevilla (in 2004) si a lucrat in diferite proiecte internationale pentru OCDE, Banca Mondiala, Fondul European de Investitii, Comisia Europeana, etc.

STIREA SE ACTUALIZEAZA.