Deputatul PC de Diaspora Ovidiu Alexandru Raetchi le-a adresat vineri presedintilor Camerelor Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea, o scrisoare deschisa in care propune mutarea Muzeului Literaturii Romane in Palatul Parlamentului.

"Asa cum am aflat cu totii in ultimele saptamani, Muzeul Literaturii Romane - un important edificiu cultural care gazduieste valori patrimoniale remarcabile - se afla astazi intr-o situatie extrem de dificila, fiind in iminenta evacuarii. Alternativele oferite pana in acest moment in vederea mutarii sunt simple improvizatii care nu pot asigura decat depozitarea improprie, elementele de expunere pentru marele public fiind mult mai greu de asigurat", se arata in scrisoarea deputatului PC, citata de Agerpres.

Raetchi mai spune ca in contrast cu lipsa de spatiu cu care se confrunta o institutie culturala atat de importanta, Parlamentul Romaniei beneficiaza de un sediu de mari dimensiuni, departe de a fi folosit la intreaga sa capacitate.

"Exista in Palatul Parlamentului, domnilor presedinti, chiar spatii cu caracter muzeografic unde valoarea exponatelor nu este direct proportionala cu zonele generoase de expunere. In aceste conditii, fac un apel catre dvs. si Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a lua in calcul gazduirea Muzeului Literaturii Romane in cadrul Palatului Parlamentului. Ar fi o onoare pe care cultura romana o face forului legislativ, nu o mana de ajutor intinsa acesteia. In plus, ar fi o excelenta ocazie, indelung amanata, de a aduce publicul mai aproape de Parlament", mai spune deputatul.