Prezenta joi la Cluj, Elena Udrea, presedinta PMP, a declansat un nou atac la adresa intelectualilor din Partidul Miscarea Populara (PMP) care nu o sustin si care au candidat impotriva sa. Udrea a cerut demisia lui Horea Uioreanu din fruntea Consiliului Judetean Cluj si alegeri anticipate, dar a lasat de inteles ca Adrian Papahagi nu ar indeplini calitatile necesare pentru a fi candidatul partidului:

Elena UdreaFoto: Agerpres

"Candidatul nu trebuie sa fie un om dezamagit, pentru ca, atunci cand esti dezamagit, nu poti sa convingi alegatorii. Daca dezarmezi si te intorci impotriva propriului partid, nu esti un bun om politic. Poti fi un bun profesor, dar nu om politic", a declarat Udrea potrivit "Ziua de Cluj".

"Nimeni nu poate reprosa votului partidului, altfel foarte echilibrat, faptul ca a pierdut. Daca Teodor Baconschi si Adrian Papahagi nu s-ar fi contracandidat, unul dintre ei ar fi castigat, asa rezulta daca le insumam voturile obtinute. (...) Si eu am suparari, dar nu e corect sa dai intr-o echipa pentru ca n-ai castigat. Cand avem ceva de spus, sa ne spunem intre noi, nu in public (...) PMP isi doreste sa fie un partid altfel, dar partid altfel nu inseamna partidul celor cu doctorate la Sorbona, desi sunt bineveniti si ei", a mai afirmat Udrea.