Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, si vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde au declarat, marti, la finalul discutiei delegatiilor celor doua partide, ca intentioneaza sa realizeze fuziunea PNL-PDL inainte de prezidentiale si sa depuna actele la Tribunal cat mai repede posibil, informeaza Mediafax. Agentia de presa informa anterior, citand surse din cele doua partide, ca liderii PNL si PDL au convenit un calendar pentru procesul de fuziune dintre cele doua partide, astfel incat pana la 1 august sa fie depuse actele la Tribunalul Bucuresti

Frunzaverde a precizat ca fuziunea dintre PNL si PDL ar urma sa aiba loc inainte de alegerile prezidentiale.

"Cat de repede posibil (sa aiba loc fuziunea - n.r.). Suntem in acest sens conditionati si de modul in care specialistii, comisia de statut, va lucra in aceasta perioada. Insa exista o determinare foarte clara sa avem pregatita aceasta fuziune, sa o realizam de fapt pana la alegerile prezidentiale", a afirmat Frunzaverde.

El a sustinut ca pana in acest moment nu au avut loc discutii despre denumirea noului partid rezultat in urma fuziunii.

Vicepresedintele PNL a precizat ca din partea liberalilor senatorul Catalin Boboc va coordona activitatea comisiei de statut al noului partid, iar din partea PDL europarlamentarul Daniel Buda.

Catalin Predoiu a fost intrebat daca liderii celor doua partide si-au propus un calendar pentru depunerea actelor la Tribunal in sensul inregistrarii fuziunii.

"Cat mai repede posibil, cu atat mai bine, juristii lucreaza la aceste scenarii. Trebuie sa tinem cont ca e si vacanta judecatoreasca, dar noi lucram si pregatim documentele", a afirmat Predoiu.

Catalin Predoiu a anuntat ca miercuri la ora 17:00 vor incepe discutiile in comisiile comune de specialitate pentru pregatirea fuziunii.

Pe de alta parte, Frunzaverde a mentionat ca in acest final de saptamana conducerea filialelor PNL si PDL se vor intalni pentru a-si "armoniza punctele de vedere si pentru a stabili majoritatile in consiliile judetene si locale, acolo unde este cazul".

El a mentionat ca secretarii generali ai PNL si PDL, Rares Manescu si, respectiv, Gheorghe Flutur, vor coordona discutiile dintre filiale, urmand ca cei doi sa aiba miercuri seara o prima intalnire.