Sociologul Marian Preda si-a depus demisia "din motive personale" din functia de Presedinte al Fundatiei Miscarea Populara, potrivit unui comunicat remis redactiei. Reamintim ca Fundatia Miscarea Populara a fost fundatia pe care s-a construit Partidul Miscarea Populara. Demisia lui Marian Preda vine la doua zile dupa ce Elena Udrea a cistigat sefia Partidului Miscarea Populara. Tot luni si-a anuntat demisia si coordonatorul Fundatiei Miscarea Populara Bacau, Mihai Platon.

Marian PredaFoto: Agerpres

"Nu este posibila o schimbare din interior a clasei politice din Romania, schimbarea va trebui sa vina din exterior", a spus Marian Preda cu ocazia retragerii.

"Prin activitatea din ultimul an am fost in preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape, dar fara sa deschid usa si sa fac pasul in partea <>, peste gardul politicii. Plec din fruntea Fundatiei cu convingerea ca nu este posibila o schimbare din interior a clasei politice din Romania, ca ea va trebui sa vina din exterior. Nu ma retrag, insa, intr-un turn de fildes, revin in turnul de veghe al mediului academic, al societatii civile. Sunt convins ca de acolo va veni pana la urma schimbarea in bine a Romaniei", a spus Marian Preda legat de motivele retragerii sale.

"Ma retrag din fruntea Fundatiei cu satisfactia ca in cele 14 luni in care am condus-o, alaturi de membrii fondatori, de echipa tehnica, de coordonatorii judeteni, de voluntari, de cei peste noua mii de membri si cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Presedinte Traian Basescu, am facut din Fundatia Miscarea Populara o institutie cunoscuta si respectata, un vector important al promovarii valorilor, principiilor si solutiilor de centru-dreapta in spatiul public din Romania", a spus Marian Preda, potrivit comunicatului citat

Marian Preda a mai anuntat ca se va intoarce la activitatile academice de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti.

UPDATE 19.35: Toata conducerea FMP Bihor si-a anuntat demisia marti seara in semn de solidaritate cu Marian Preda si in urma dezamagirii si dezarmarii in fata rezultatului de la Congresul PMP

UPDATE 13.27: Tot marti si-a dat demisia preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Gorj, Andrei Novac

UPDATE 12.06: Tot marti si-a anuntat demisia si Coordonatorul Fundatiei Miscarea Populara din Bacau, Mihai Platon. Acesta se declara solidar cu Marian Preda si spune ca "principiile Fundaţiei din pacate nu se doresc aplicabile in Partid. Am încercat să facem un Partid ALTFEL, dar, din păcate nu am reuşit".