Un "steag al diversitatii", in culorile curcubeului - simbol international al comunitatii minoritatilor sexuale i-a fost oferit, marti, vicepresedintelui Camerei, Viorel Hrebenciuc, de catre deputatul Remus Cernea, Hrebenciuc declarand dupa sedinta ca simbolul a ajuns "la cosul de gunoi", relateaza Mediafax.

In timpul sedintei Camerei, deputatul Remus Cernea a venit la tribuna Camerei si i-a spus deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care conducea lucrarile, ca ii ofera "steagul diversitatii" si ca "pledeaza pentru nediscriminare in Romania".

"Domnule presedinte, dupa cum i-am dat si domnului Zgonea, ieri, va ofer si dumneavoastra steagul diversitatii. Pledez pentru nediscriminare in Romania", a spus Cernea.

Hrebenciuc a primit steagul si a mai cerut un steag pentru colegul sau de prezidiu, secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Dupa sedinta Camerei Deputatilor, Hrebenciuc a fost intrebat de ziaristi ce a facut cu steagul comunitatii gay care i-a fost inmanat de Cernea. "Al comunitatii gay era? Acum aflu. N-am stiut. A mai vrut domnul Mircovici unul si l-am rugat (pe Cernea-n.r.) sa ne mai dea un steag. Sunt la cosul de gunoi amandoua", a explicat Viorel Hrebenciuc.

Intrebat care sunt sansele ca un astfel de steag sa fie arborat la Parlament, Hrebenciuc a raspuns: "Astazi, in momentul de fata, nu vad o sansa prea rapida. Poate in urmatorii zeci de ani. Vedem".

"Steagul-curcubeu" este simbolul international al comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali).