Premierul Victor Ponta a comentat pe Facebook anuntul lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidentiala, afirmand ca era "singura varianta rationala" si ca simte "o mare tristete si dezamagire". El afirma ca i-a spus "de zeci de ori" lui Antonescu, in 2013, cand principalii sai sfatuitori au devenit domnii Rosca Stanescu, Gusa si Rares Bogdan, ca acestia "il vor impinge incet si sigur pe drumul pe care doar Traian Basescu il dorea pentru Crin si pentru PNL - drumul distrugerii USL".

Crin Antonescu si Victor Ponta pe vremea campaniei electorale USLFoto: Mediafax

Mesajul lui Victor Ponta este insotit de o fotografie din 2012 de pe Arena Nationala.

Mesajul lui Ponta:

Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidentiala. Strict politic - era singura varianta rationala, orice altceva insemna doar accentuarea dezastrului sau politic si personal!

Dar simt o mare tristete si dezamagire pentru un om care mi-a fost prieten si partener in cel mai spectaculos proiect politic de dupa 89! Am crezut din toata inima ca el putea sa fie un presedinte foarte bun al Romaniei, cu conditia sa pastreze cu orice pret USL si principiile sale fondatoare.

In 2013, cand principalii sai sfatuitori au devenit domnii Rosca Stanescu, Gusa si Rares Bogdan, i-am spus de zeci de ori ca acesti "consilieri" il vor impinge incet si sigur pe drumul pe care doar Traian Basescu il dorea pentru Crin si pentru PNL - drumul distrugerii USL si al eliberarii spatiului pentru alte persoane care erau de mult pregatite si "acoperite" in diverse laboratoare!

Sunt suparat pe mine ca nu am avut destula energie, timp si rabdare sa-l conving de ceea ce acum este evident pentru toti! Nu simt niciun fel de resentiment fata de Crin, ii urez numai bine si sper sincer sa aiba puterea de a privi in urma cu alti ochi; si daca va accepta ca are si el o vina pentru ce s-a intamplat inseamna ca ne vom reintalni candva, din nou, pe drumul lung si anevoios al politicii!