Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, pentru Mediafax, ca premierul Victor Ponta, prin declaratiile facute legate de votul la prezidentiale, arata ca face parte din "nucleul dur de dreapta", "constiincios si harnic", care ar trebui pastrat in PSD.

Ponta si Antonescu - de-a lungul aventurii USLFoto: Colaj foto

"E o lunga istorie de votant de dreapta a domnului Ponta, pentru ca daca in 1992 a votat cu Emil Constantinescu, iar in 1996 a votat cu Emil Constantinescu, in 1990 a votat cu Ion Ratiu, in 2009 a votat cu Antonescu, asta inseamna ca face parte din nucleul dur al alegatorilor de dreapta. Este un alegator harnic, constiincios, care se prezinta de fiecare data la vot si voteaza candidatul dreptei si e de vazut daca in toamna acestui an va ramane constant, ceea ce este de asteptat. Pentru mine, in ipoteza ca voi fi candidat, este foarte incurajator sa contez pe votul domnului Ponta", a declarat liderul PNL.

El a fost intrebat daca ar fi fost necesara o demisie din fruntea partidului in cazul in care cineva de la PNL ar fi facut o astfel de afirmatie, ca nu a votat candidatul liberal.

"Sa nu dramatizam, nu cred ca un om poate fi exclus pentru un vot dat in alegeri nationale. Este o disciplina de partid cand vorbim de o motiune de cenzura sau de vreun alt proiect pentru parlamentari, sunt alte rigori. Dar acuma, daca bietul cetatean Ponta, cu optiuni care se arata constant de dreapta a votat asa, pot sa te intrebi de ce activeaza intr-un partid socialist, dar este dreptul lui. Pana la urma, asta este o expresie a democratiei, asta arata ca partidul socialist e un partid foarte democratic si in Romania, tara care prinde asemenea fenomene. Deci, nu l-as fi exclus, dimpotriva, l-as fi pastrat ca pe un exemplar care sa dovedeasca aceasta afirmatie despre democratia in Romania si in partidul meu¬, a mai spus Antonescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, fost purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana, a declarat, joi, ca multi dintre cei cu care a votat la prezidentiale din '90 pana acum nu au castigat, dar important este mersul la vot, el afirmand ca in 2009 a votat in primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoana.

Premierul Ponta a facut declaratia la evenimentul in care Tineretul Social Democrat premiaza castigatorii concursului Olimpiada de Comunicare Politica.

El a spus ca in 1990 a votat la prezidentiale cu Ion Ratiu, care nu a castigat, in 1992 cu Emil Constantinescu - nu a castigat, in 1996 tot cu Constantinescu - castigator, in 2000 cu Mugur Isarescu - nu a castigat, in 2004 cu Adrian Nastase - nu a castigat.

Ponta a spus ca in 2009 a votat in primul tur cu Crin Antonescu, iar in al doilea cu Mircea Geoana, ambii pierzand.

"S-ar putea ca de data asta sa iasa cel pe care il votez eu", a spus Ponta, subliind insa ca participarea la vot este cel mai important lucru.

Ponta a fost purtator de cuvant al campaniei pentru prezidentiale a lui Mircea Geoana in 2009.