Vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a declarat, luni, la finalul sedintei Delegatiei Permanente, ca il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu pentru a candida la sefia PNL cu ocazia congresului extraordinar, sustinand ca in cazul in care se ajunge la excluderi exista riscul dezintegrarii partidului, relateaza Mediafax.

Daniel ChitoiuFoto: AGERPRES

El a precizat ca va candida la o functie de conducere cu ocazia congresului extraordinar al PNL, precizand ca deocamdata nu ia in calcul sa candideze pentru pozitia de presedinte.

Chitoiu a afirmat ca l-ar vedea un candidat posibil la sefia PNL pe Calin Popescu Tariceanu, iar conform Statutului PNL va fi creata posibilitatea ca acesta sa devina membru simplu si sa poata candida la Congres.

Totusi, el a mentionat ca, in privinta unei posibile refaceri a USL, decizia ar trebui sa apartina Congresului PNL.

"Congresul trebuie sa stabilesca directia partidului, orientarea politica a partidului, nu noi din varful partidului. In momentul in care facem campanie electorala (pentru Congresul PNL, n.r.) vedem filialele partidului ce isi doresc de la PNL, sa mearga singuri, sa mearga cu partidele de dreapta, cu Traian Basescu in frunte, sa mergem cu refacerea USL, sa revenim la guvernare. Deci trebuie sa spuna alesii locali, filialele, delegatiile permanente la nivelul acestora", a sustinut Chitoiu.

In ceea ce priveste posibila sa excludere din partid, vicepresedintele PNL a afirmat ca, daca se ajunge la un astfel de gest, partidul va avea de pierdut.

"E liber oricine in partid sa propuna excluderea, dar eu nu cred ca PNL are mai mult de castigat din excluderi decat indemnul la unitate si la strangerea randurilor. Exista riscul pe asemenea masuri PNL sa se dezintegreze, sa se rupa", a afirmat Chitoiu.

El a sustinut ca deciziile PNL din ultima perioada au fost luate doar de conducerea centrala a partidului, fara consultarea alesilor locali.