"Nu, nu ma gandesc nicio clipa sa preiau conducerea PMP, nici sa-i cer lui Preda sa-si dea demisia de onoare din postul tocmai castigat (pentru rezultatul prost din postura de cap de lista). Are o misiune importanta sa continue pentru urmatorii 5 ani blogul (inceput acum 5 ani) si care a dat o perspectiva fundamentala dreptei. Nici nu ma erijez in mare lider. Sunt doar un modest distributor de mere in strada. MRU e nascut pentru a fi lider", a scris duminica noapte Daniel Funeriu pe contul sau de Facebook.

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Funeriu a ridiculizat si celebrul afis al PMP cu Elena Udrea in centru: "Daca eram in afisul cu accente semanatoriste al PMP probabil ca luam cel putin 25%, dar am fost plecat din tara cand s-au facut pozele pentru afis".

"18% e un scor slab pentru un fost ministru, mai ales atunci cand este sustinut total de partidul sau. Daca eram in afisul cu accente semanatoriste al PMP probabil ca luam cel putin 25%, dar am fost plecat din tara cand s-au facut pozele pentru afis. All in all, bine ca nu am candidat independent, cine stie ce partid nu facea pragul", a mai scris Funeriu.

Daniel Funeriu e al doilea fost consilier prezidential care critica prestatia dreptei si a PMP dupa europarlamentarele de duminica. Intr-o serie de postari pe Facebook, Sebastian Lazaroiu a dat mesaje dure pentru liderii dreptei: "Niste pigmei lipsiti de orice viziune. Fiecare spune ca vrea unitate si candidat unic, dar sa fie el/ea.

Reamintim ca Daniel Funeriu a candidat in Timis pentru locul de parlamentar lasat liber de plecarea Mariei Grapini in PE. Funeriu a obtinut 18%, potrivit unei numaratori neoficiale, fata de scorul general al PMP de 6-7%. Funeriu s-a clasat pe locul 3, dupa candidatul PSD (Florin Birsasteanu - care a si cistigat) si candidatul PNL (Viorel Coifan).