Joe Biden este "cel mai important demnitar al administratiei americane care viziteaza Romania in ultimii 5 ani", a declarat, miercuri, liderul liberal Crin Antonescu, el tinand sa salute "inainte de toate, reafirmarea pozitiei americane in legatura cu art. 5 din Tratatul NATO: angajarea deplina, fara echivoc a SUA, in ceea ce inseamna articolul fundamental din Tratatul NATO." Articolul 5 din Tratatul NATO face referire la apararea tuturor statelor membre de catre Alianta Nord-Atlantica. Crin Antonescu a adaugat ca "Am vazut cu totii ca in toate interventiile sale, Joe Biden a insistat in chip apasat asupra valorilor care tin de statul de drept, domnia legii si lupta impotriva coruptiei. (...) Domnul Ponta ar trebui intrebat cand spune adevarul: cand declara ce declara in prezenta lui Joe Biden sau atunci cand pastreaza dupa colt legea amnistiei si gratierii? Sau cand da dispozitiile necesare pentru ca domnul Duicu si altii sa faca trafic de influenta din propriul sau birou?"

Cele mai importante declaratii ale lui Crin Antonescu:

Joe Biden este cel mai important demnitar al administratiei americane care viziteaza Romania in ultimii 5 ani.

As saluta inainte de toate reafirmarea pozitiei americane in legatura cu art. 5 din Tratatul NATO: angajarea deplina, fara echivoc, a SUA, in ceea ce inseamna articolul fundamental din Tratatul NATO.

Subliniez importanta, relevanta majora, a parteneriatului straegic cu SUA.

Am vazut cu totii ca in toate interventiile sale, Joe Biden a insistat in chip apasat asupra valorilor care tin de statul de drept, domnia legii si lupta impotriva coruptiei.

In sensul acesta, vreau sa fie si sunt foarte clar: am vazut si declaratiile primului ministru, care in compania domnului Biden a vorbit intr-unul dintre cele dintre doua limbadje ale sale: ca nimeni nu trebuie sa fie deasupra legii, ca lupta impotriva coruptiei trebuie mentinuta si intensificata.

Nu e o noutate dublul limbaj al domnului Ponta.

Domnul Ponta ar trebui intrebart cand spune adevarul: cand declara ce declara in prezenta domnului Biden sau atunci cand pastreaza dupa colt legea amnistiei si gratierii? Sau atunci cand membrii PSD voteaza impotriva ridicarii imunitatii si inceperii urmaririi penale importriva unor parlamentari? Sau cand da dispozitiile necesare ca domnul Duicu si altii sa faca trafic de influenta din propriul sau birou?

Pe noi dublul limbaj al domnului Ponta nu ne mai mira, dar asta nu inseamna ca el nu trebuie subliniat.

Rolul societatii civile trebuie sa fie extrem de puternic in acest an si pe viitor.

E frmos sa vorbim despre domnia legii si statul de drept ocazional, cum unii canta la nunti. Dar asta este o realitate de zi cu zi.