Cristian Diaconescu, fost consilier prezidential, s-a inscris in Partidul Miscarea Populara, a anuntat marti Elena Udrea intr-o conferinta de presa desfasurata alaturi de acesta. Diaconescu este membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara si este cel care a anuntat in premiera, pe blogul sau, crearea acestei fundatii. "PMP este un proiect de aplicare a viziunii politice a presedintelui Traian Basescu. Este nevoie de astfel de partide politice intr-un context destul de complicat prin care trece Romania", a declarat Diaconescu in conferinta de presa.

Cristian DiaconescuFoto: Agerpres

Intrebat ce functie va avea in partid, Diaconescu a raspuns "membru PMP".

"Nu mai este momentul ca cei care inteleg aceasta situatie sa ramana pe margine, neparticiparea la vot reprezinta atitudini total necorespunzatoare momentului politic in care ne aflam. Va indemn sa ascultati foarte bine mesajul pe care il va transmite vicepresedintele SUA, Joe Biden, la Bucuresti. Exista o ingrijorare cu privire la parcursul democratic al Romaniei", a mai spus Diaconescu.

Diaconescu a declarat ca obiectul PMP este “ramanarea Romaniei in parcursul european". "Si nu spun acest lucru la nivel declarativ, ci pentru ca nu cred ca acest proiect este ireversibil... In opinia mea, dilema este intre democratie si cei care merg impotriva acesteia. Am incredere ca cetatenii Romaniei vor discerne", a adaugat Cristian Diaconescu.

Reamintim ca Diaconescu si-a dat demisia din functie de sef al Cancelariei Prezidentiale in luna aprilie 2014. Nici Diaconescu, nici presedintele Traian Basescu nu au comentat pina acum motivele plecarii.

Cristian Diaconescu este la al treilea partid in cariera sa politica: a inceput in PSD - partid din partea caruia a fost si ministru de Externe in Guvernul Boc 1 (2008-2009), a trecut la UNPR (devenind ministru de Externe in Guvernul Boc 2 si in Guvernul MRU), iar acum a devenit membru PMP.

Diaconescu a mai fost si ministru al Justitiei in ultimul an al guvernului Adrian Nastase (2004).

De numele sau se leaga si renuntarea, in ultimul moment, la participarea in cursa pentru sefia PSD in 2010, cind Diaconescu a spus ca a primit amenintari. Sefia PSD a fost cistigata atunci de Victor Ponta.

Vom reveni cu amanunte