Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justitiei, la inceputul sedintei de guvern, sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declaratia lui Traian Basescu privind oprirea arestarilor DNA pe perioada campaniei electorale.

Am vazut declaratia presedintelui Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada de campania electorala, dar le da drumul la arestari dupa. Cred ca e o declaratie iresponsabila, ca multe altele, dar va rog, domnule ministru, sa sesizati Consiliul Superior al Magistraturii. Daca nici asta nu este o interventie brutala in justitie...Eu cred, in primul rand, ca e o minciuna, nu cred ca presedintele Basescu poate sa opreasca arestari in campanie sau in necampanie, dar simplul fapt ca presedintele statului afirma asemenea lucruri legate de campania electorala si de arestarile de la DNA cred ca trebuie sanctionat".

"Nici presedintele nici un alt om politic nu poate sa dea drumul unor anchetari. Mi se pare absolut inadmisibila declaratia, chiar daca a fost facuta in campanie", a continuat prim-ministrul.

Presedintele a declarat intr-un interviu pentru Tele M Iasi ca DNA a facut bine ca a oprit arestarile in campania electorala.

"Cred ca au facut foarte bine ca pe perioada campanei, si se intimpla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania", a spus presedintele, raspunzand unei intrebari. Dupa 26 mai "DNA-ul isi reia activitatea, dar nici acum nu este stopata. Sunt foarte multe dosare care se deruleaza acum la DNA, la DIICOT, sunt chemati oamenii la declaratii, se investigheaza, deci nu e un semn ca nu si-ar mai face treaba DNA.