Partidul Popular condus de fermierul Costel Caras a fuzionat vineri prin absorbtie cu PNL, urmand sa obtina o functie de vicepresedinte al formatiunii liberale si sa se ocupe de domeniul agricol al programului PNL, relateaza Mediafax. Presedintele Partidului Popular, Costel Caras, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in comun cu liderul liberal Crin Antonescu, ca formatiunea sa aduce PNL, in urma fuziunii, un potential de peste un milion de voturi, precum si 30-40.000 de noi membri in urmatoarele zile.

Intrebat ce potential de vot aduce Partidul Popular in perspectiva alegerilor prezidentiale, Caras a raspuns: "Daca fermierii vor intelege foarte clar ce noi sunem azi in programul pe care il va prezenta domnul Iohannis si daca vor intelege ce dorinta puternica avem ca PNL sa ne reprezinte si sa reusim prin noi insine sa punem agricultura acolo unde ii e locul, potentialul este de peste un milion de voturi, dupa ce calcule am facut noi".

El a mentionat ca, in ceea ce priveste aportul de membri, conform protocolului de fuziune, circa 30-40.000 de membri vor trece la PNL in urmatoarea luna.

Caras, care in urma fuziunii cu PNL a devenit vicepresedinte liberal la nivel national, a precizat ca a obtinut si alte 41 de functii de vicepresedinte la nivel judetean.

"Am decis ca aceste functii nu vor fi ocupate prin numire de la Bucuresti, ci fermierii vor face alegeri la nivel de judetean, se vor intalni in fiecare comuna, vor fi delegati, vor merge la judet si impreuna vom decide care e cel mai bun agricultor capabil sa ne reprezinte la nivel judetean", a spus Caras.

El a mai aratat ca prin aceasta unire a fortelor de dreapta se va genera un guvern care, prin programul pe care il va avea, va reusi sa dea o dezvoltare puternica agriculturii.

La randul sau, Crin Antonescu a precizat ca vineri, la reuniunea Delegatiei Permanente a PNL, a fost votata fuziunea prin absorbtie cu Partidului Popular.

"Partidul Popular e un partid de dreapta, al carui program e concentrat in special in zona agricola, zootehnica, e un partid de fermieri, care vine nu numai sa intareasca randurile noastre, ci si aceasta preocupare a PNL pentru ca zona agricola de dezvoltare a Romaniei sa capete cu adevarat prioritate", a spus Antonescu.

El a aratat ca aceasta fuziune reprezinta un prim pas de regrupare a fortelor de dreapta mai mici sau mai mari.

Dupa fuziunea cu PNL, care urmeaza a fi decisa in cadrul Delegatiei Permanente de vineri, Caras ar urma sa obtina o functie de vicepresedinte al partidului.

Conform Registrului partidelor politice, Costel Caras conduce Partidul Popular din august 2012, formatiunea fiind infiintata in 2004. La cele mai recente alegeri parlamentare, din decembrie 2012, Partidul Popular a obtinut doar aproximativ 20.000 de voturi.

Costel Caras este presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine si s-a remarcat in scandalul laptelui contaminat cu aflatoxina din 2013, cand a varsat mii de litri de lapte pe un camp, in semn de protest fata de modul in care Guvernul a gestionat acest subiect.

Inaintea infiintarii Partidului Miscarea Populara, presa a relatat ca o serie de parlamentari PDL, intre care Elena Udrea si Eugen Tomac, dar si membrii Fortei Civice si cei ai Fundatiei Miscarea Populara ar urma sa se inscrie in Partidul Popular.

Pe de alta parte, au fost vehiculate informatii potrivit carora PNL ar analiza o afiliere la PPE. Pana acum, aceasta solutie a fost infirmata public de liderii PNL.