Sedinta de plen de marti a Camerei Deputatilor, in care urma sa se dea vot asupra cererii ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, nu a putut avea loc din lipsa de cvorum, anunta Agerpres. Chestionat de jurnalisti pe aceasta tema, liderul PSD Victor Ponta a declarat, despre parlamentarii social-democrati, ca "Vor fi toti prezenti pentru toate activitatile Parlamentului. Daca era asa important cred ca era de acum 2 ani. Daca nu s-a facut nimic 2 ani ce mai conteaza doua saptamani? Puii tot mancati raman", a afirmat primul ministru.

Deputatii urmau sa acorde marti un vot in cazul lui Florin Popescu, pentru care ministrul Justitiei a trimis o solicitare de incuviintare a arestarii preventive. "Deschid sedinta si va anunt ca nu avem cvorum. 151 de colegi au semnat prezenta, absenti fiind 251. Neavand cvorum, declar inchisa sedinta noastra de astazi, nu vom mai avea nici votul final", a spus presedintele de sedinta, Viorel Hrebenciuc, marti dimineata, in Parlament, potrivit Agerpres.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor, in baza votului, a dat un raport de respingere a cererii de arestare preventiva a lui Florin Popescu. Dintre cei 23 de deputati prezenti la sedinta respectiva (din 27) 15 au votat impotriva, sapte in favoarea solicitarii si unul s-a abtinut.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al PDL Dambovita, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, cand candida pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.