Presedintele PNL, Crin Antonescu, a avut luni intalniri la Washington cu adjunctul asistentului Secretarului de Stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Hoyt Yee, dar si cu oficiali ai gigantului din industria de aparare Lockheed Martin - producatorul avioanelor de vanatoare F16. Seful PNL a cerut in discutia cu Hoyt Yee cresterea prezentei americane in Estul Europei, potrivit unui comunicat al PNL.

Potrivit sursei citate, Crin Antonescu a spus in discutia cu Yee ca "independenta justitiei si intarirea institutiilor care lupta cu fenomenul coruptiei sunt semne ale unei democratii puternice si de aceea este necesar ca politicienii sa sustina existenta unor institutii performante, independente".

"Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA este pilonul de baza al politicii externe a Romaniei, alaturi de apartenenta la NATO si UE. Dinamizarea cooperarii in plan economic este o necesitate in viziunea liderului liberal, predictibilitatea si transparenta fiind cereri legitime ale investitorilor straini. Nu se poate vorbi de un mediu incurajator pentru investitiile straine daca nu avem un stat de drept puternic", a spus Crin Antonescu in intalnirea cu Hoyt Yee.

Cei doi au discutat si despre situatia din Rusia, Ucraina si Republica Moldova.

Reamintim ca oficialul american a fost in vizita in Romania pe 29 aprilie, cand a si avut intalniri cu toti presedintii partidelor parlamentare, mai putin cu Victor Ponta.

Crin Antonescu a vizitat luni si sediul Lockheed Martin din Washington DC, unde s-a intalnit cu Nancy Ziuzin Schlegel, vicepresedinte Washington International Business Development si cu directorii unor programe militare pe care aceasta companie le dezvolta.

"Faptul ca tara noastra a optat pentru avionul F16, atunci cand a trebuit sa aleaga un avion multirol pentru Fortele Aeriene arata puternica dimensiune a cooperarii in sectorul securitatii dintre cele doua tari", a spus Crin Antonescu.