Unul dintre secretarii Camerei Deputatilor, Adrian Diaconu, fost politist si sef al PP-DD Timis, a fost achitat definitiv de instanta suprema in dosarul in care a fost judecat, alaturi de alte persoane, in legatura cu furturi de autoturisme, ancheta in aceast caz fiind veche de peste 15 ani, relateaza Mediafax.

In acest dosar, in care Diaconu a fost acuzat referitor la incalcari ale Legii vamale, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, in 9 mai, achitarea acestuia, la aproape zece ani de la trimiterea in judecata.

Instanta a stabilit, astfel, achitarea deputatului pentru fapta de "asociere in vederea savarsirii de infractiuni" din vechiul Cod penal, pe motiv ca aceasta "nu este prevazuta de legea penala (in vigoare - n.r.)", si a incetat procesul penal pe numele acestuia pentru sase fapte de favorizarea infractorului, in cazul carora s-a indeplinit termenul de prescriptie.

Toti ceilalti inculpati judecati alaturi de Diaconu au fost, si ei, achitati, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata de procurori la un complet de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

In acest dosar, Diaconu este acuzat, alaturi de Atilla Budritan si Ioan Soman, ca a favorizat inmatricularea unor autoturisme furate, aduse in tara de Doru Meosu, cunoscut ca fiind dealer de masini.

Inainte de a intra in PP-DD, Adrian Diaconu a fost vicepresedinte PD Timisoara, intre 2003 si 2012.