Decizia privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PMP Florin Popescu se amana, dupa ce Camera Deputatilor nu a intrunit cvorumul necesar in plen pentru vot, informeaza B1 TV. Sedinta a debutat, conform programului, la ora 12.30, dar a fost suspendata imediat de catre presedintele de sedinta, Viorel Hrebenciuc, care a constatat lipsa cvorumului. Din cei 209 deputati prezenti la inceputul sedintei, in sala se mai aflau 130 in momentul votului, potrivit Agerpres.

Florin PopescuFoto: AGERPRES

Florin Popescu a anuntat marti la Parlament ca isi da demisia din Partiul Miscarea Populara.

"Astazi am venit in fata Parlamentului pentru a sustine ca nu sunt un pericol public. Din pacate nu a fost cvorum in Parlament, astfel incat decizia se va amana pentru o sedinta viitoare. Voi sta la dispozitia Parlamentului si justitiei de cate ori imi vor solicita si nu fug nici de Parlament si voi merge la DNA sa dau declaratii, sa vad in continuare. Nu voi impiedica bunul mers al dosarelor. Mi-am dat demisia din PMP. Nu impiedic justitia. Ancheta merge in continuare", a spus Popescu.

Grupurile PDL, PNL si PPDD anuntasera ca vor vota in favoarea cererii Minsterului Justitiei.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut parlamentului sa aprobe arestarea preventiva a deputatului PMP Florin Popescu, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Comisia Juridica a votat impotriva arestarii preventive a deputatului Florin Popescu. Din cei 23 de membri ai comisiei, 15 au votat impotriva cererii DNA, 7 pentru si unul s-a abtinut. Votul a fost secret.