Sute de kilograme de cartofi, zeci de kilograme de carne si semipreparate din carne, dar si alte produse destinate unei petreceri organizate de PDL Arad de 1 Mai, la care urma sa se ofere gratuit sute de portii de tocanita la ceaun, au fost confiscate, joi, de autoritati, pentru lipsa documentelor, transmite Mediafax.

Politia din Arad a oprit in trafic, in apropiere de locul in care PDL pregatea o petrecere de 1 Mai, doua microbuze care transportau sute de kilograme de cartofi in saci, zeci de kilograme de carne de porc si semipreparate din carne, precum carne de mici, dar si zeci de kilograme de ceapa si alte legume, confiscand marfa pentru ca soferii nu aveau documente.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Arad, Ovidiu Liber, produsele erau transportate fara documente de provenienta sau facturi de achizitie, marfa fiind confiscata, iar soferii sunt audiati.

Provenienta carnii este verificata de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad.

Presedintele organizatiei municipale Arad a PDL, Geanina Pistru, a declarat pentru agentia de presa ca produsele erau destinate uneia dintre cele trei petreceri de 1 Mai organizate in locuri de agrement din oras, la care urma sa se prepare la ceaun tocanita de cartofi cu carne de porc.

"Nu intelegem din ce motiv au confiscat aceste produse, care erau cumparate de la piata. Am avut mai multi saci de cartofi si vreo 50 de kilograme de carne de porc cumparata tot de la piata. Acestea urmau sa ajunga la o petrecere din cartierul Micalaca", a declarat Pistru.

Conform sursei citate, din cauza ca produsele au fost confiscate, petrecerea se va amana cu cateva ore.

"Vom face tocanitele, asa cum am promis, pentru ca vom cumpara alte produse necesare", a declarat Pistru.

Liderul PDL Arad a sustinut ca a observat inca de dimineata masini de politie care supravegheau zonele in care se pregateau petrecerile PDL.

"Nu au putut intra in spatiile in care ne-am organizat pentru ca sunt private. Si petrecerea din Micalaca, de pe malul Muresului, a fost mutata dintr-o zona pubilca intr-un spatiu privat", a precizat Pistru.

Marti, presedintele organizatiei municipale Arad a PDL, Geanina Pistru, declara ca de 1 Mai "va fi respectata traditia ultimilor sase ani" privind iesirile la iarba verde cu membri si sustinatori ai partidului, urmand sa fie organizate petreceri cu tocanita de cartofi cu carne de porc, preparata la ceaun.

Petrecerile erau programate in trei locuri preferate de aradeni pentru iesiri la iarba verde - pe malul Muresului in cartierul Micalaca, la locul de agrement Port Arthur din cartierul Aradul Nou si in incinta Strandului termal "Bidi", frecventat in special de pensionari.

"In fiecare din aceste locuri vom prepara tocanita la ceaun, in total aproximativ doua mii de portii. Vom avea si bere, iar participantii vor fi in general membri si simpatizanti, dar asteptam pe oricine doreste sa ni se alature", declara Pistru, care preciza ca portiile vor fi oferite gratuit.

Anul trecut, cateva sute de persoane au stat la cozi pentru a primi cate o portie de fasole cu ciolan si carnaciori, la o petrecere organizata de PDL pe malul Muresului, in cartierul Micalaca, unde s-au adunat peste o mie de persoane, intre care lideri locali si parlamentari ai partidului.¬