Intalnirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlatean, cu Vice-presedintele SUA, Joseph Biden Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a purtat o scurta discutie cu Vice-presedintele SUA, Joseph Biden, in marja conferintei "Toward a Europe whole and free", organizata la Washington, in perioada 29-30 aprilie 2014, de catre Atlantic Council, potrivit unui comunicat al MAE.

Vice-presedintele SUA, Joseph Biden, a participat in calitate de invitat de onoare.

In cadrul acestei discutii, seful diplomatiei romane a invocat importanta Parteneritului Strategic romano-american si necesitatea unei coordonari cat mai stranse a pozitiilor in actualul context de securitate din spatiul Est-european. Demnitarul roman a subliniat, in mod special, necesitatea acordarii intregului sprijin Republicii Moldova. La randul sau, Vice-presedintele SUA a confirmat sustinerea acordata Republicii Moldova si obiectivelor sale europene de catre SUA si a evocat, in acest context, vizita sa anterioara la Chisinau.

Ministrul Titus Corlatean a adresat rugamintea privind accelerarea procedurii de nominalizare a ambasadorului SUA la Bucuresti, subiect in legatura cu care Vice-presedintele Joseph Biden a confirmat ca se afla in atentia administratiei SUA.