Comisia Juridica a votat impotriva arestarii preventive a deputatului Florin Popescu (Partidul Miscarea Populara), a anuntat Bogdan Ciuca (PC). Din cei 23 de membri ai comisiei, 15 au votat impotriva cererii DNA, 7 pentru si unul s-a abtinut. Votul a fost secret.

Florin PopescuFoto: Agerpres

Florin Popescu le-a multumit colegilor sai pentru acest vot si a precizat ca nu se considera un "pericol public".

"Va dau cuvantul meu de onoare ca nu am mancat nici macar o aripa de pui", le-a spus acesta ziaristilor.

Decizia finala apartine plenului Camerei Deputatilor.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut parlamentului sa aprobe arestarea preventiva a deputatului PMP Florin Popescu, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

"In scopul impiedicarii descoperirii faptei de coruptie, administratorul a livrat produsele, in pungi neinscriptionate, din spatiul de depozitare al SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL inchiriat si folosit de SC Synergy Invest SRL", se mai arata in cererea DNA care prezinta firul infractiunii.

Astfel, in luna ianuarie 2012, auditorul financiar si cenzor la SC Avicola Crevedia SA, i-a facut cunostinta administratorului cu Florin Popescu pe care i l-a prezentat ca fiind presedintele P.D.L. Dimbovita si presedinte al Consiliului Judetean Dimbovita

In primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei intalniri pe care Popescu ar fi avut-o la restaurantul Hotelului S din Targoviste cu administratorul si auditorul financiar, "acesta din urma i-a cerut unui martor sa accepte sa depoziteze cantitatea de pui grill destinata inc. POPESCU FLORIN AURELIAN in camerele frigorifice ale firmei sale SC Minion SRL Targoviste".

Potrivit DNA, pentru a elimina riscul descoperirii faptei de coruptie, auditorul financiar i-a comunicat martorului ca puii sunt destinati unei actiuni caritabile organizata de Consiliul Judetean Dambovita sub coordonarea lui Popescu.

"Initial, martorul a refuzat dar la insistentele acestuia a acceptat ca tirurile ce urmau sa asigure transportul cantitatilor de pui sa fie directionate la SC Minion SRL Tirgoviste al carui sediu era cunoscut de conducatorii auto si de acolo sa fie preluate de persoanele care ii acordau sprijin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN", se arata in cererea DNA.

Citeste aici Cum s-a derulat afacerea Puiul electoral de Dambovita: Florin Popescu a aranjat livrarea carnii intr-un restaurant, iar puii de Crevedia au ajuns la alegatorii din 8 localitati