Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) lanseaza, pe 27 aprilie, o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea candidaturii lui Victor Ponta la functia de presedinte al tarii, informeaza Agerpres.

UNPR anunta, intr-un comunicat de presa, si-a propus sa stranga un milion de semnaturi in sprijinul candidaturii lui Victor Ponta la Palatul Cotroceni.

Potrivit comunicatului, sustinerea pentru aceasta candidatura a fost exprimata de presedintele UNPR, Gabriel Oprea, cu ocazia evenimentului de lansare a candidatilor Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European.

"Victor Ponta a imprimat o alta mentalitate in politica romaneasca. A venit cu o viziune proaspata si corecta. A dat Romaniei o voce, cu adevarat libera de trecut si o privire orientata cu hotarare spre viitor. Si tocmai din acest motiv, Victor Ponta are obligatia sa ajunga presedintele Romaniei", afirma Gabriel Oprea, potrivit comunicatului.

El apreciaza ca optiunea este impartasita de toti membrii si simpatizantii UNPR.

"Pensionarii membri ai Uniunii isi doresc un presedinte tanar care sa poata rezolva problemele celor in varsta. Femeile din UNPR sustin un presedinte care sa le reprezinte pe fiecare dintre ele. Iar tinerii din Uniune vor un presedinte energic, un tanar care la revolutie avea o varsta apropiata de a lor, un lider care, prin parcursul si cariera sa profesionala, da tuturor speranta ca prin munca se poate reusi", se arata in comunicat.

"UNPR considera ca la alegerile din noiembrie romanii vor alege ca sef de stat un om in care sa creada si pe care sa-l urmeze. Iar acesta nu poate fi altul decat Victor Ponta", se afirma in comunicat.

Anuntul UNPR vine la o zi dupa ce premierul Victor Ponta a declarat, cu ocazia lansarii candidatilor aliantei PSD-UNPR-PC la europarlamentare, ca va fi candidata pentru presedintie in cazul in care aliantii sai politici considera ca el trebuie sa ii reprezinte in cursa electorala din toamna. "Daca veti considera ca eu trebuie sa fiu, bineinteles ca voi fi acel candidat", a declarat Ponta in uralele si aplauzele salii.