Congresul extraordinar al Partidului Conservator (PC), in care urmeaza sa fie aleasa structura noii conduceri a formatiunii, a inceput sambata dimineata, la Romexpo, transmite Agerpres. La eveniment sunt prezenti, alaturi de liderii conservatori, presedintele PSD, Victor Ponta si liderul UNPR Gabriel Oprea.

Ora 12:48 Daniel Constantin a fost reales presedinte al Partidului Conservator, transmit posturile de stiri.

UPDATE Constantin, lui Ponta: Va sustinem pentru Presedintia Romaniei

Presedintele PC, Daniel Constantin, i s-a adresat presedintelui PSD, Victor Ponta, sambata, la Congresul PC, dupa discusul premierului in care acesta a anuntat ca nu candideaza la prezidentiale fara sprijinul PC, spunand: "Va sustinem pentru Presedintia Romaniei".

Afirmatia lui Constantin a fost aplaudata de participantii la Congresul PC.

Constantin a remarcat cat de mult a fost aplaudata la Congresul PC afirmatia premierului legata de candidatura la Presedintie doar cu sprijinul PC.

De asemenea, Constantin a spus ca isi doreste si el un sprijin similar pentru sefia PC.

Delegatii participanti la congres vor alege sambata presedintele, presedintele executiv, prim-vicepresedintele si secretarul executiv al partidului. Pentru toate cele patru functii exista cate un singur candidat, informeaza Agerpres.

Actualul presedinte al partidului, Daniel Constantin, candideaza pentru un nou mandat, iar pentru functia de secretar general si-a depus candidatura deputatul Damian Florea. De asemenea, pentru functia de presedinte executiv candideaza senatorul Vasile Nistor, iar pentru cea de prim-vicepresedinte - primarul Cristian Popescu Piedone.

Vicepresedintii PC vor fi alesi, cel mai probabil, in luna iunie in sedinta Consiliului National.

La evenimentul organizat sambata, la Romexpo, sunt invitati sa participe presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, dar si presedintele PSD, premierul Victor Ponta, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si presedintele UDMR, Kelemen Hunor.