Fostul procuror-sef al DNA Daniel Morar "se incadreaza in portretul robot pe care l-am facut" pentru un viitor presedinte al Romaniei, a afirmat miercuri presedintele Traian Basescu la emisiunea Adevarul Live, raspunzand unei intrebari adresate de moderatorul emisiunii.

Daniel Morar (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Trebuie sa fie un om care deja a probat ca a facut ceva pentru tara asta, nu poti sa pui un incepator, care nu a lasat nimic de pe urma lui, in varful statului. A venit timpul pentru un politician care nu a avut nimic in comun cu fostul regim si care a lasat ceva in urma sa. Eu am invatat democratia, hai sa alegem unul care vine gata invatat, crescut in democratie. Un politician care nu fi trait in societatea care ne facuse asistati, dependenti de stat. Sa fie un om cu capacitate de negociere politica. Nu ca mine, din cind in cind - cind am avut nevoie sa fac guverne, ci tot timpul. Si mi-ar mai placea sa fie un politician care, ori daca a venit in politica cu un apartament, sa-l gaseasca candidatura cu apartament, iar daca a venit in politica cu un Mercedes, sa-l gaseasca candiatura tot cu acel Mercedes. Dar sa nu fi explodat bogatia pe capul lui dupa ce a intrat in politica", a fost portretul schitat de seful statului celui pe care il vede presedinte.

Traian Basescu a mai spus nu trebuie ca viitorul presedintele trebuie sa aiba 25 de ani, dar "poate sa fie la peste 40 de ani, undeva acolo, sa nu fi trait in societatea comunista, care facuse asistati si dependenti de stat. Sa fi trait mai mult in perioada dupa Revolutie".

Daniel Morar, actual judecator al Curtii Constitutionale, a fost sef al DNA in perioada in care institutia a inceput sa realizeze dosare sonore de coruptie unora dintre cei mai influenti politicieni. El a ocupat si functia de procuror general al Romaniei.