Senatului, Cristian Dumitrescu, este de parere ca activitatea Comisiei Nana ar putea sa inceteze, iar decizia ar putea fi luata saptamana viitoare in Birourile Permanente Reunite. "Am fost intrebati daca ea (Comisia Nana n.red.) poate sa-si continue activitatea. Aici am avut urmatoarea problema. Am trimis aceasta solicitare catre Birourile Permanente Reunite. In regulamentul Camerei este prevazut faptul ca atunci cand incepe urmarirea penala activitatea unei Comisii de ancheta inceteaza. In regulamentul Senatului nu este prevazuta o astfel de precizare. Logic este ca atunci cand una din camere are o decizie care impiedica desfasurarea Comisiei, va dati seama, daca nu mai lucreaza membrii deputati din Comisia Nana, nu pot lucra nici senatorii, nu se intruneste situatia de cvorum si nu mai functioneaza Comisia", a spus Dumitrescu, marti, la finalul Biroului Permanent al Senatului, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a precizat ca decizia urmeaza a fi luata in Birourile Permanente Reunite. "Aceasta decizie va fi luata de Birourile Permanente Reunite care vor constata ca la Camera Deputatilor, ca urmare a faptului ca s-a dispus din partea Biroului de Control al primului ministru o sesizare la Parchet, iar Parchetul s-a sesizat si a deschis o cercetare, pe cale de consecinta, probabil, cel mai probabil si logic este sa-si suspende activitatea pana cand justitia isi va face treaba. (...) Probabil ca va fi tot intr-o zi de luni (luata decizia n.r.), pentru ca noi am decis ca Birourile Permanente sa se reuneasca in fiecare luni pentru ca ele conduc si activitatea curenta a Senatului. Din punct de vedere procedural, practic si-a incetat activitatea Comisia", a mai aratat vicepresedintele Senatului.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput recent urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana, judetul Calarasi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit in urma sesizarii transmise de Corpul de Control al premierului.