Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat marti ca in primele doua zile ale sarbatorii Pastelui s-a dat cu zmeul si s-a plimbat cu bicicleta in statiunea Mamaia, el verificand totodata care este stadiul lucrarilor de reabilitare a falezei inaintea minivacantei de 1 Mai. "Referitor la faleza, ieri am fost la o plimbare. O mare parte din ea, care este intrata in reparatie capitala, va fi la stadiul de beton. Intr-adevar, vor mai fi si zone pietruite, dar nu sunt in partea de nord, acolo unde vin turistii sa se distreze. De Paste m-am dat cu zmeul si cu bicicleta si am vazut cum decurg lucrarile in Mamaia", a afirmat Mazare in fata sediului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, loc unde acesta merge saptamanal, in fiecare zi de marti, in cadrul masurii de control judiciar luata de instanta impotriva sa, potrivit Agerpres.

Primarul Constantei a declarat, totodata, ca dupa anchetele DNA, niciun ofertant nu s-a prezentat la licitatia organizata de administratia locala pentru extinderea cartierului de locuinte sociale "Henri Coanda", dar nici la selectia pentru stabilirea imnului statiunii Mamaia pentru sezonul estival 2014.

"Dupa ce terminam treaba la Politie, voi merge la birou sa vedem ce s-a intamplat cu achizitia, sa vedem daca vom gasi melodia care va fi imn de 1 Mai. (...) Terminarea constructiei cartierului este momentan in ceata pentru ca le este tuturor frica, dar sa speram ca o sa fie o oferta", a spus Radu Mazare.

Referitor la perchezitiile facute marti de procurori ai DNA Bucuresti la trei locuinte din Constanta, in dosarul in care primarul Mazare este cercetat penal, acesta a declarat ca nu stie nimic despre respectivele actiuni ale procurorilor anticoruptie.

Pe 18 aprilie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatia DNA si au decis ca primarul Constantei, Radu Mazare, sa fie cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si fals in declaratii.

Procurorii sustin ca, in anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazare, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totala de 175.000 de euro pentru a facilita castigarea de catre acea societate, in conditii avantajoase, a licitatiei avand ca obiect contractul de construire a Campusului social "Henri Coanda" in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuti prin conturile mai multor societati offshore si au ajuns in final la Radu Mazare si fratele acestuia, Alexandru Mazare, potrivit DNA.