Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca in sedinta de miercuri a Guvernului se vor putea aloca sumele necesare refacerii gospodariilor si infrastructurii afectate de inundatii. "Maine o sa mergem acolo (in Teleorman - n.red.) si o sa vedem de ce resurse financiare este necesar pentru refacerea infrastructurii. (...) Dincolo de mijloacele pentru trecerea acestei nopti, miercuri, in baza evaluarilor facute de catre institutiile statului, putem sa afectam sumele necesare pentru refacerea gospodariilor", a declarat Ponta la finalul sedintei Centrului de Comanda de la sediul MAI.

Premierul a precizat ca s-a aflat la MAI si pentru a le multumi politistilor si jandarmilor care s-au implicat in actiunile de salvare a celor afectati de inundatii. "Noi toti am stat cu familiile de Pasti si e un lucru normal. Orice om obisnuit petrece sarbatorile cu familia. Din pacate, acesti oameni au avut aceasta nesansa si institutiile statului si-au facut datoria si am vrut sa le multumesc miilor de jandarmi, de politisti, de pompieri, care, asta e natura functiei lor si de aceea ii apreciem atat de mult, nu au nici sarbatori, nu au nimic altceva, isi fac datoria si-o fac intotdeauna 24 de ore din 24", a afirmat primul mnistru.

Seful Executivului a adaugat ca nu este nevoie de prezenta sa decat atunci cand este vorba de coordonarea mai multor institutii: "De mine nu este nevoie decat atunci cand este cazul de a pune mai multe institutii la un loc. In rest, nu vreau sa stau pe capul oamenilor care isi fac datoria, insa cand e vorba de refacerea infrastructurii, de acordarea unor ajutoare, deja e vorba si de Ministerul de Finante, e vorba si de Ministerul Mediului, deci e vorba de sarcina de coordonare pe care, evident, ca prim-ministru o am."