Liderul PSD, Victor Ponta, este obligat sa candideze la prezidentiale si sa castige, a declarat marti primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, citat de Agerpres.

"Ponta e obligat sa isi depuna candidatura la prezidentiale. Daca Ponta nu ajunge sa candideze nu vad alta solutie decat Mircea Geoana, dar Ponta e obligat, ca e presedintele partidului si e obligat sa candideze si sa si castige", a spus Vanghelie cu prilejul prezentarii raportului de evaluare al Politiei Locale sector 5.

Vanghelie este de parere ca Sorin Oprescu e simpatic, dar reprezinta o alta etapa. "Cred ca problema lui Oprescu e ca a ajuns primar general si a ramas pe aceleasi glume de cand era la Spitalul Municipal. Totusi, e varsta, adica e simpatic, dar e o alta etapa, trebuie sa fii dintr-un anumit film. Victor Ponta, Crin Antonescu, Iohannis, Mircea Geoana sunt din filmul acesta si Tariceanu poate fi din filmul acesta, dar cine il ia sa-l puna?", a afirmat edilul sectorului 5.

Pe de alta parte, el este de parere ca vinovatii trebuie sa plateasca in fata justitiei. "Nu cred ca DNA se ocupa in mod deosebit politic, dar oricine e vinovat trebuie sa plateasca, dar eu, X, Y, Z vreau sa fiu chemat la DNA sa mi se aduca la cunostinta 'esti vinovat pentru urmatoarele astea, ti se trimite dosarul in instanta', sa ma duc in instanta si sa ma condamne pe mine sau cei care sunt chemati si dupa aceea nu mai ai ce sa mai spui", a apreciat Vanghelie.

Intrebat cum i s-a parut actiunea de retinere a primarului Constantei, Radu Mazare, el a spus ca nu institutia este de vina. "M-am uitat si in Codul penal, cred ca nu institutia e de vina, ci politicienii care au creat aceste coduri si aici trebuie sa o subliniem pe Macovei, care crede ca oamenii trebuie luati cu arcanul de pe strada si dupa aceea intrebati daca au gresit", a declarat Vanghelie.

El a sustinut ca poate face rating si fara sa "atace" foarte mult. "Eu unul vreau sa ma bat daca vreau politic, nu cu fata presedintelui si cu nevasta premierului, eu vreau sa ma bat daca vreau cu premierul sau cu presedintele, trebuie lasate familiile in pace (...). Am vazut ca pot face rating si fara sa atac foarte mult, decat sa le spun catorva fete simpatice prin PDL care se agitau prea mult cu coruptia", a afirmat acesta.

Intrebat cum comenteaza declaratia sefului statului despre senatoarea Gabriela Firea Vanghelie, Vanghelie a raspuns ca s-a ajuns la un nivel prea dur de manifestare. "Nu inseamna ca daca spui un lucru se intampla si nu cred ca presedintele asta a vrut sa spuna, dar pe fond s-a ajuns la o tensiune prea mare, cred ca trebuie sa ne calmam cu totii, sa vedem ce trebuie facut mai departe", a adaugat el.

Traian Basescu a declarat duminica seara ca Gabriela Firea "mai bine sa se uite pe mosia sotului ei, unde este primar, ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu-i atenta".