Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat marti in sedinta de plen reunit a celor doua Camere ale Parlamentului. Candidatura acestuia a intrunit 306 voturi "pentru" si doua voturi "impotriva", in conditiile in care Legea 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului prevede ca e numit ca Avocat al Poporului candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi ale deputatilor si senatorilor prezenti, anunta Mediafax.

Victor Ciorbea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Ciorbea a fost propus pentru aceasta functie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament. Mandatul sau va fi de cinci ani de la data numirii, putand fi reinnoit o singura data.

Membrii Comisiilor juridice din Senat si Camera Deputatilor au avizat, luni, in sedinta comuna, candidatura lui Victor Ciorbea pentru functia de Avocat al Poporului.

Dupa votul cu bile, liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a anuntat in plen ca "din numararea paralela a prezentei celor care au votat reiese ca nu este cvorum pentru validarea candidaturii" lui Victor Ciorbea in functia de Avocat al Poporului.

In replica, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a spus acestuia ca in timpul votului nu s-a facut nicio numaratoare. "Domnule deputat, eu nu am auzit nicio numaratoare a voturilor. Nu va pripiti", i-a cerut el democrat-liberalului.