Victor Ponta a afirmat, intrebat de jurnalisti despre perchezitiile DNA in cazul primarului Constantei Radu Mazare, ca perchezitii “vor fi peste tot”, asa cum au fost si in 2012 dupa referendum. “Si atunci oamenii au votat cu noi”, a spus Ponta, care a afirmat ca Radu Mazare “rezista” si ca el il apreciaza foarte mult, asa cum o fac si locuitorii orasului.

"Vor fi peste tot (perchezitii - n.r.), si in 2012 dupa referendum s-a pornit acel val. (..) Si atunci au votat cu noi, si acum o vor face. Mazare rezista, ca toti ceilalti," a spus premierul.

Intrebat daca acuza presiuni politice asupra DNA si justitiei, el a raspuns: “Nu am acuzat pe nimeni. Am spus doar ca il apreciez pe dl Mazare”.

Marti dimineata Victor Ponta comentase scurt informatia privind perchezitiile incepute de procurorii DNA in cazul primarului Radu Mazare, spunand ca "7,4 milioane nu cred ca reusesc pana in noiembrie", referitor la numarul persoanelor care au votat pentru demiterea presedintelui Basescu, relateaza Mediafax.

Intrebat de presa, inainte de a intra in sala in care este prezentat raportul anual de activitate al Consiliului Concurentei, cum comenteaza informatia privind inceperea unor noi perchezitii ale DNA, de aceasta data in cazul lui Radu Mazare, Ponta a raspuns: "7,4 milioane nu cred ca reusesc pana in noiembrie".

Procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la primaria Municipiului Constanta si acasa la edilul Radu Mazare. Anchetatorii il suspecteaza de fapte de coruptie legate de construirea unui cartier de locuinte sociale. DNA a confirmat perchezitiile in trei judete, iar Primaria Constanta a anuntat ca e vorba despre suspiciuni legate de construirea cartierului Henri Coanda.