Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca, in opinia sa, Radu Stroe poate fi considerat un tradator al partidului, iar discutia despre excluderea sau suspendarea acestuia din PNL a venit "natural" si este una "normala", care ar avea loc in orice partid. Antonescu a fost intrebat cum vede decizia grupului PNL de a propune excluderea ori suspendarea lui Radu Stroe, in cadrul BPN. "Sigur ca o voi pune in discutia BPN, multi deputati se regasesc in componenta BPN. Mi se pare ca este o discutie care a pornit in mod natural, in mod normal, o discutie care ar fi pornind in orice partid. (...) O decizie vom lua maine (marti - n.red.) la BPN", a declarat presedintele PNL, citat de Mediafax.

El a fost intrebat daca Radu Stroe s-a pozitionat in afara partidului: "PNL este un partid suficient de serios si suficient de puternic ca sa nu permita astfel de atitudini in conditii de precampanie. (...) Atunci cand faci parte dintr-un partid nu poti sa nu respecti niste reguli minimale, pentru ca altfel iti bati joc de munca colegilor tai", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai fost intrebat daca, in opinia sa, Radu Stroe poate fi considerat un tradator. "Da, eu consider ca da", a raspuns presedintele PNL.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat luni ca a primit mandatul deputatilor liberali pentru a solicita in sedinta BPN de marti excluderea lui Radu Stroe sau suspendarea pentru sase luni din partid, motivand ca fostul ministru "isi bate joc de munca" celor din partid.

"Maine voi face, ca si lider de grup, in cadrul BPN propunerea unei sanctionari a domnului Stroe, au fost doua propuneri. Mandatul meu este sa prezint dorinta grupului de a discuta acest caz cu doua propuneri, fie excluderea, fie suspendarea pe sase luni", a declarat Scutaru.

Liderul deputatilor PNL a precizat ca in favoarea acestui mandat s-au exprimat majoritatea deputatilor liberali, fiind inregistrate doua voturi "impotriva" si sase abtineri.

Intrebat ce i se reproseaza lui Radu Stroe, Scutaru a raspuns: "Faptul ca in momentul in care tot partidul este angrenat, de la ultimul membru pana la presedintele partidului, pana la ultimul parlamentar, intr-o batalie pe viata si pe moarte, cea mai importanta batalie a partidului, un vicepresedinte al partidului, fost demnitar - si nu orice demnitar, Radu Stroe a primit ultima demnitate cea de ministru de Interne - practic prin atitudinea sa arunca in aer si isi bate joc de munca tuturor acestor oameni".