Prefectul de Valcea, Dumitru Cornoiu, a emis ordinul de incetare a mandatului primarului municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, condamnat definitiv prin sentinta Curtii de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar de coruptie, informeaza Agerpres.

"Secretarul municipiului Ramnicu Valcea, a depus la Institutia Prefectului Judetul Valcea documentatia prevazuta de lege care sta la baza emiterii ordinului prefectului de incetare de drept a mandatului de primar al municipiului Ramnicu Valcea. Imediat a fost emis ordinul respectiv, avand numarul 130/26.03.2014, care, potrivit legii, se comunica Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului Local Ramnicu Valcea, Autoritatii Electorale Permanente, precum si persoanei in cauza, la locul de detentie. Guvernul Romaniei, prin hotarare, va stabili data organizarii alegerilor partiale, la propunerea prefectului, in maxim 90 de zile¬, a precizat Cornoiu.

Consiliul Local Ramnicu Valcea, care se va intruni joi, cu votul secret al majoritatii consilierilor in functie va desemna, prin hotarare, viceprimarul care indeplineste atributiile functiei de primar.

Primarul Municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, a fost miercuri condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, a decis Curtea de Apel Bucuresti.

Francu a declarat, dupa pronuntarea sentintei, ca respecta decizia justitiei dar va cauta orice mijloc in perioada urmatoare pentru a-si dovedi nevinovatia.

"Imi pare rau, ce sa spun. Voi respecta decizia instantei, desi speram ca altul va fi verdictul. Ma voi supune acestei hotarari dar in perioada urmatoare voi cauta orice varianta legala pentru a-mi sustine nevinovatia. Imi pare rau pentru proiectele incepute de mine si care nu stiu ce in ce masura vor fi continuate", a declarat Francu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Emilian Valentin Francu, primar al municipiului Ramnicu Valcea la data faptelor, in prezent suspendat, acuzandu-l de luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la administratorul unei firme, arhitectul bucurestean Sorin Dragos Popescu.