Mircea Diaconu si-a depus, miercuri seara, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent, potrivit Mediafax.

Diaconu a venit la BEC cu o masina Aro, aducand dosarele cu listele de sustinatori. El a mentionat ca a strans peste 125 de mii de semnaturi de sustinere a candidaturii sale si ca, in plus, au fost aproximativ 50-60 de mii care nu au fost conforme, nefiind completate pe formulare originale, iar pe acestea le va pastra acasa. "Mai departe sunt proceduri legale, Biroul Electoral Central isi va face analizele, va da un verdict probabil in curand", a mai spus el.

Referitor la scrisoarea adresata BEC de ANI, potrivit careia nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru PE, Mircea Diaconu a aratat ca este dreptul Agentiei sa faca orice demers legal. El a mai spus ca cea mai grea proba i se pare a fi fost aceea de a ajunge in acest punct, strangand in cateva zile acest numar de semnaturi. Pentru depunerea candidaturii la europarlamentare sunt necesare minimum 100 de mii de semnaturi.

Candidaturile pentru PE au putut fi depuse la BEC pana miercuri la miezul noptii.