Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, considera ca motivul real al ruperii USL a fost faptul ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a realizat faptul ca nu poate fi candidatul USL la alegerile prezidentiale, relateaza Agerpres.

"Crin Antonescu a observat la un moment dat ca este foarte greu sa fie candidatul USL la prezidentiale. (...) Daca Crin Antonescu era sigur ca va fi candidatul USL la prezidentiale, Uniunea ar fi si astazi. Iata ca din cauza unor ambitii ale unui om, ale unui individ, ca noi toti de altfel ... nu stiu daca Crin Antonescu este mult mai cult, mult mai frumos, mult mai corect. Cred ca e un om normal. Deci un om normal a reusit sa destabilizeze o constructie politica care ar fi usurat mult situatia politica din Romania", a spus Voiculescu, miercuri, cu ocazia lansarii cartii sale 'Uniunea Social Liberala - Ideea care l-a ingenuncheat pe Basescu Traian'.

Voiculescu a precizat ca nu si-a imaginat ca USL se va rupe, desi atitudinea lui Crin Antonescu fata de electoratul PSD si PC a fost una "aroganta".

"Niciodata nu m-am gandit, niciun moment, ca USL se va destrama. Nu erau motive. Dupa ce am terminat cartea, m-am gandit care a fost motivul real al ruperii USL. Dupa mine, este aceasta nenorocita dorinta de putere. Numai mirosul puterii, ca sa nu mai spun parghiile puterii, schimba destine si ameninta fibra unei tari", a subliniat Dan Voiculescu.