Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca Ecaterina Andronescu nu s-a aflat in stare de incompatibilitate, prin ocuparea simultana a functiilor de rector, senator si vicepresedinte al PSD, anunta Agerpres. Hotararea este definitiva. Ecaterina Andronescu poate ocupa o functie publica si poate candida inclusiv la alegerile europarlamentare.

Instanta suprema a anulat raportul intocmit de ANI in 2011 prin care Ecaterina Andronescu fusese declarata in stare de incompatibilitate.

Ecaterina Andronescu a fost declarata incompatibila in 2011, dupa care ea a atacat la Curtea de Apel Bucuresti raportul intocmit de ANI, dar a pierdut procesul. Andronescu a atacat si aceasta decizie la ICCJ, avand castig de cauza de aceasta data.

In 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre senatorul PSD Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Politehnica Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au demarat, in aprilie 2011, verificarile cu privire la nerespectarea de catre Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Nicolae Robu si Stefan Iosif Dragulescu, membri ai Parlamentului Romaniei la acea data, a dispozitiilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor.

Astfel, potrivit ANI, Ecaterina Andronescu ar fi in incompatibilitate incepand cu 10 februarie 2011, deoarece ar exercita simultan functia de rector al Universitatii Politehnica Bucuresti si demnitatea de senator, respectiv functia de vicepresedinte al Partidului Social Democrat.