Premierul Victor Ponta a afirmat ca autoritatile fac efortori pentru reducerea birocratiei, dar se confrunta cu problema asumarii responsabilitatii, dand ca exemplu faptul ca s-a suparat pe un ministru pentru ca pe un document, sub semnatura acestuia, se mai aflau alte noua ale unor subordonati, relateaza Mediafax.

"Am incercat sa scoatem partea de birocratie, avem insa o problema pe care cred ca o stiti cu totii si e legata (...) de fuga de responabilitate. Deja in ziua de astazi sa mai gasesti pe cineva care sa semneze un document public este o provocare uriasa. Am constatat si m-am si suparat pe unul din membrii Cabinetului care avea in spatele semnaturii sale noua semnaturi! Noua care au semnat inainte sa semneze el! Si am intrebat atunci de ce mai e ministru. Problema este ca cei noua probabil ca mai au inca nouazeci care semneaza ca cei noua sa semneze, ca atunci cand vine si ii ia pe undeva sa mearga toti nouazeci", a declarat Ponta, la o conferinta pe tema fondurilor europene.

Prezenti la dezbatere, primarul Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu, si primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, i-au spus prim-ministrului Ponta ca primarii sunt considerati cei mai corupti, avand sute de dosare in care sunt acuzati, si nu isi permit sa mai semneze fara semnaturile specialistilor.

"Niciunul nu mai semneaza fara noua semnaturi in spate! Trebuie sa fii acoperit", a spus primarul Craiovei.

Intrebat la ce ministru se referea, premierul Ponta a evitat sa spuna numele acestuia.

"Exista o mare problema legata de frica care exista in toata administratia de a-si asuma cineva responsabilitatea pentru proiecte. Peste tot se fac bibliorafturi si tone de hartii si semneaza multi, foarte multi oameni pentru ca nimeni nu mai vrea sa-si asume responsbilitatea. Pe de o parte, e o parte buna asta, faptul ca s-au redus cu foarte mult tentativele si cazurile de frauda, pe partea cealalta e o problema pentru ca in mod sigur toate termenele se lungesc si exista o fuga de raspundere cu care ne confruntam in tot ceea ce inseamna administratie publica centrala si locala", a spus Ponta.