Alianta electorala PSD-UNPR-PC a depus sambata la Biroul Electoral Central (BEC) dosarele de candidatura pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 25 mai, transmite Agerpres. Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat sambata ca Alianta PSD-UNPR-PC isi propune ca la alegerile europarlamentare sa obtina un scor de 35%.

"Scorul pe care noi ni l-am propus este 35%. Nu am avut niciodata un scor atat de mare in alegerile pentru PE, insa putem sa luam 35% si putem sa luam si mai mult decat atat. Avem o lista mai puternica de candidati ca niciodata si orice va veni peste e foarte bine primit", a afirmat Ponta la Biroul Electoral Central.

Victor Ponta a declarat ca este foarte important ca din 25 mai vocea Romaniei sa fie reprezentata in Parlamentul European mult mai puternic decat in ultimii cinci ani.

"Ne mandrim foarte mult cu toti candidatii nostri. Pentru noi e extrem de important ca pe 25 mai vocea Romaniei sa fie reprezentata in PE mult mai puternic decat in ultimii cinci ani", a afirmat Ponta la Biroul Electoral Central (BEC), unde Alianta electorala PSD-UNPR-PC a depus dosarele de candidatura pentru alegerile europarlamentare.

Liderul PSD le-a urat succes candidatilor proprii pentru PE. "Vor fi in primul rand parlamentari ai Romaniei si apoi social-democrati, vor sluji interesele Romaniei si o vor face cu foarte multa demnitate si cu cinste" a spus el.

  • Vezi lista in documentul atasat

Depunerea dosarelor de candidatura a avut loc in prezenta celor trei lideri ai aliantei - presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, cel al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, si presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Ponta a declarat ca i-ar fi placut sa fie in "formula de patru", alaturi de liberali.

Pe lista aliantei, validata de Comitetul Executiv National al PSD in luna februarie, pe prima pozitie se regaseste actualul europarlamentar PSD Corina Cretu, pe locul al doilea - senatorul PSD Ecaterina Andronescu, pe locul al treilea se afla Catalin Ivan, eurodeputat si purtator de cuvant al PSD.

Pe urmatoarele pozitii se afla fostul ministru al Comunicatiilor Dan Nica, senatorul UNPR Damian Draghici, fostul ministru PC pentru IMM-uri Maria Grapini, europarlamentarii Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, adjunctul sefului de cabinet al comisarului european pentru agricultura, Sorin Moisa, si actualii eurodeputati Victor Bostinaru si Claudiu Ciprian Tanasescu.

Pe pozitiile 13-17 sunt candidati PC, UNPR, propunerile PSD Bucuresti, ale TSD si PES activist.

La sediul Biroului Electoral Central au fost prezenti zeci de sustinatori ai Aliantei electorale PSD-UNPR-PC.