Problema grupului parlamentar PC din Senat va fi analizata in sedinta Biroului permanent de saptamana viitoare pe baza solutiilor oferite de liderii grupurilor politice, a anuntat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, potrivit Agerpres.

"In baza informarilor si solutiilor pe care liderii grupurilor politice le vor oferi Biroului permanent, o sa luam o decizie saptamana viitoare", a spus Dumitrescu, luni, dupa sedinta conducerii Senatului.

Functionarea grupului senatorial al Partidului Conservator este contestata de PDL si PNL. Democrat-liberalii si liberalii invoca articolul 16 din Regulamentul Senatului, potrivit caruia un grup parlamentar poate fi constituit si poate functiona numai daca este format din sapte senatori alesi pe listele aceluiasi partid.

Potrivit Opozitiei, in momentul de fata grupul conservatorilor este constituit din sase senatori alesi pe listele PC, cel de-al saptelea - Cristian Danut Mihai - fiind ales insa pe listele PP-DD.

Contestatarilor grupului PC li s-a alaturat, in aceasta saptamana, senatorul Corneliu Popescu, fost PP-DD, in prezent fara apartenenta la un grup parlamentar. El a pledat pentru reflectarea de catre Bp a configuratiei politice a Senatului, amintind ca in 3 februarie 2014, in sedinta Senatului, "doar s-a constatat desfiintarea grupului PP-DD prin aplicarea art 16 din regulament".