Premierul Victor Ponta este de parere ca presedintele Traian Basescu foloseste un "limbaj marinaresc" atunci cand califica drept "dubioasa" pozitia sa fata de Republica Moldova, scrie Agerpres. "Nu inteleg limbajul acesta. E un pic cam de port asa, marinaresc. (...) Nu stiu ce inseamna dubioasa. Limbajul e un pic infractional. Nu pot sa il definesc, desi am fost procuror. Domnul Basescu vorbeste intr-un argou pe care nu-l stapanesc", a spus premierul, luni, la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta a tinut sa precizeze ca va mentine o relatie stransa atat cu premierul Republicii Moldova, cat si cu cel al Georgiei, pentru a arata ca sprijina parcursul european si nord-atlantic al celor doua state.

"Eu am sa ma vad foarte des cu primul ministru al Republicii Moldova, asa cum m-am vazut si cu premierul Georgiei. Reamintesc ca Republica Moldova si Georgia sunt cele doua tari care au avut curajul extraordinar, in noiembrie, sa declanseze procesul de asociere la Uniunea Europeana, ca eu sunt un prim ministru european care vreau sa arat ca sustin cele doua tari. De altfel, Romania este si cea mai apropiata geografic dintre tarile UE de Republica Moldova si Georgia. Voi sustine, nu cu vorbe goale si nu cu interese personale, parcursul european al Republicii Moldova si Georgia", a mai spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a sustinut luni ca nu este in interesul Republicii Moldova si nici al Romaniei ca premierul Victor Ponta sa aiba o "pozitie dubioasa" in legatura cu bursele pentru studentii moldoveni.

"Pentru mine a fost un semnal extrem de neplacut conferinta facuta de Iurie Leanca cu premierul Ponta la Bucuresti si punerea sub semnul intrebarii a numarului de burse pe care le acordam tinerilor moldoveni. Nu mi-a placut deloc, mai ales ca nu este nici in interesul Republicii Moldova si nici in interesul Romaniei ca prim-ministrul Romaniei sa aiba o pozitie dubioasa legat de Republica Moldova. 'Hai sa reducem ce a cerut domnul Leanca, numarul de burse', 'hai sa mai vedem ce mai putem face noi, presedintele mai trebuie lasat, cu parerile lui...". Acest lucru nu ne face bine", a spus Traian Basescu, la Adevarul Live.