Proiectul Rosia Montana trebuie sa urmeze procedura de evaluare obisnuita, a declarat la RFI ministrul Mediului, Attila Korodi, care a precizat ca in acest moment nu exista "unanimitate institutionala" pe acest subiect. "Sunt lucruri care subliniaza ca acest proiect trebuie sa parcurga o procedura de evaluare normala si toate conditionalitatile trebuie sa se intruneasca, pentru ca aceste conditionalitati daca nu se intrunesc, nu se emite o autorizatie", a afirmat ministrul Attila Korodi.

Attila KorodiFoto: Agerpres

Attila Korodi, ministrul Mediului, a declarat in cadrul emisiunii Planeta Verde de la RFI ca "trebuie revazute anumite studii hidrotehnice, trebuie revazute anumite neconcordante in documentatia tehnica cu privire la folosirea anumitor substante, la depozitare si asa mai departe". Comisia de Analiza Tehnica (CAT) "va emite o propunere, dar CAT-ul poate sa emita o propunere cand exista unanimitate. La ora actuala, institutional nu exista unanimitate, chiar si in actualele conditii imperfecte de a emite o decizie. Asa ca e de lucru", a precizat ministrul Mediului.

Citeste in intregime articolul pe RFI.ro.

Amintim ca Atilla Korodi a fost nominalizat de premierul Victor Ponta la sefia Ministerului Mediului la inceputul acestei luni, dupa iesirea liberalilor de la guvernare. Pana in martie, functia de ministru al Mediului a fost ocupata de social-democrata Rovana Plumb, care acum ocupa pozitia de ministru al Muncii in locul liberalei Mariana Campeanu.

Korodi a mai ocupat functia de ministru al Mediului intre aprilie 2007 - decembrie 2008, in Guvernul Tariceanu, si in aprilie 2012, in Guvernul Ungureanu. De-a lungul celor doua mandate, Atilla Korodi s-a remarcat drept un opozant al proiectului minier de la Rosia Montana. Acesta a oprit in 2008 procedura de evaluare a impactului proiectului Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) asupra mediului, dupa ce instanta a anulat certificatul de urbanism pentru exploatare, iar in 2012 a recomandat acelasi lucru si a cerut o reevaluare juridica a proiectului. In 2013, a acuzat Guvernul Ponta ca a pasat Parlamentului raspunderea in ceea ce priveste decizia de incepere a exploatarii miniere de la Rosia Montana. Detalii aici