Presedintele Traian Basescu a comentat evolutia politica a Elenei Udrea, despre care spune ca l-a impresionat pozitiv “ca discurs, ca atitudine”. Potrivit presedintelui, Udrea va fi un om politic cu “ceva de spus in politica romaneasca”.

Intrebat daca il poate bate in alegeri pe Victor Ponta, seful statului a declarat, razand: “Elena Udrea poate sa-l bata pe Victor Ponta fizic daca e nevoie, dar in alegeri nu-mi dau seama.”

Ulterior, intrebat daca ar sfatui-o pe Udrea sa candideze la prezidentiale, Basescu a raspuns: “Oo, sa asteptam dupa europarlamentare. Ce stiu este ca ar fi un opozant necrutator.”

“Pe mine m-a surprins pozitiv evolutia politica a Elenei Udrea ca discurs, ca atitudine. Va fi un om politic care sa aiba ceva de spus in politica romaneasca. PMP a crescut spectaculos, s-a apropiat destul de mult de PDL, cresterea s-a produs dupa trecerea Elenei Udrea.

Eu stiu si un al treilea sondaj care a confirmat aceleasi cifre pentru PMP - 9 sau 10%. Aici este in primul rind o rupere a PDL de electroat. In faza initiala, pina cind a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. Dupa ce a venit Udrea, s-a transferat electorat rapid, ea a credibilizat mult PMP,” a spus presedintele.