​Partidul Miscarea Populara (PMP) si-ar dori ca fiica presedintelui Traian Basescu, europarlmentarul PDL Elena Basescu, sa se inscrie pe lista de candidati a PMP pentru alegerile europene din luna mai, a declarat, sambata, deputatul PMP Elena Udrea.

Elena Basescu si Elena UdreaFoto: Parlamentul European/Agerpres

"Deocamdata, nu a venit (Elena Basescu pe lista PMP - n.r.). Noi am vrea sa vina, pentru ca, in primul rand, in PDL trebuie sa fii impotriva lui Basescu, ca sa candidezi. In al doilea rand, PMP este un partid in parteneriat cu presedintele Basescu, Elena Basescu este un europarlamentar care 5 ani a reprezentat tara la Bruxelles in mod onorabil si cu mult succes, asa ca, daca ar dori sa vina, noi ne-am bucura", a spus Elena Udrea, raspunzand unei intrebari.

PMP isi va stabili, saptamana viitoare, candidatii pentru alegerile europarlamentare, lista urmand sa fie constituita prin votul membrilor partidului, a mai spus Udrea.

PMP si-a amanat pana dupa alegerile europene congresul privind alegerea conducerii partidului.

Elana Basescu a fost aleasa europarlamentar in urma unei candidaturi independente, insa imediat dupa alegeri s-a inscris in PDL.