PDL a initiat o motiune de cenzura la adresa Guvernului, insa democrat-liberalii mai au nevoie de 54 de semnaturi pentru a depune documentul in Parlament, semnaturi pe care le asteapta de la PNL, a anuntat miercuri dimineata deputatul Andreea Paul. La randul sau, liderul liberal Crin Antonescu a declarat, marti, ca PNL cere Guvernului sa adopte pana la 1 mai masurile privind scaderea CAS cu 5% si neimpozitarea profitului reinvestit, precizand ca in caz contrar liberalii vor depune motiune de cenzura. Niciunul dintre cele doua partide de opozitie nu va sustine insa motiunea celeilalte formatiuni politice. Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca parlamentarii liberali nu vor semna motiunea de cenzura propusa de PDL, in timp ce democrat-liberalii nu vor semna, la randul lor, motiunea PNL: "Demersul PNL de a depune dupa 1 mai o motiune de cenzura este cel putin hilar", considera deputatul PDL Andreea Paul.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca PNL cere Guvernului sa adopte pana la 1 mai masurile privind scaderea CAS cu 5% si neimpozitarea profitului reinvestit, precizand ca in caz contrar liberalii vor depune motiune de cenzura. "Decizia PNL este sa cerem Guvernului Ponta 3 sa adopte pana la 1 mai anul curent masura scaderii CAS cu 5% si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Daca nu se va intampla, atunci PNL va depune motiune de cenzura", a spus Antonescu, marti seara, dupa sedinta liderilor liberali.

Antonescu a declarat, marti, ca dupa ceea ce a vazut in Parlament la angajarea raspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept "un simulacru" si "o gluma", considera ca ar fi neserios ca liberalii sa mai initieze o motiune de cenzura.

Demersul PNL de a depune dupa 1 mai o motiune de cenzura "este cel putin hilar", iar democrat-liberalii nu o vor sustine, a declarat, miercuri, deputatul PDL Andreea Paul: "Demersul PNL este cel putin hilar pentru ca proiectele de lege sunt deja depuse in Parlament, sunt in circuitul intern al Parlamentului pentru adoptare - pentru diminuarea CAS cu 5 puncte procentuale, pentru scutirea de impozit a profitului reinvestit, pentru diminuarea TVA la 19%, pentru diminuarea cotei unice la 12% si pentru eliminarea taxei de stalp. Nu trebuie decat sa le adoptam in Parlament, nu e nevoie de motiune de cenzura care sa conditioneze vreo actiune a Executivului. Parlamentul este for legislativ, sa ne facem treaba aici. Daca aceste legi trec, Guvernul Ponta este obligat sa le puna in aplicare."

Ea a adaugat ca toate aceste initiative legislative au fost facute de parlamentarii PDL si depuse in Parlament inca de anul trecut.

In schimb, PDL a initiat o alta motiune de cenzura la adresa Guvernului, pentru care mai are nevoie de 54 de semnaturi pentru a o depune in Parlament, semnaturi pe care le asteapta de la PNL.

"PDL a initiat motiunea de cenzura . Cine nu face motiune de cenzura la o angajare de raspundere a Guvernului nu este in opozitie, cine nu participa la consensul politic al opozitiei este cu un picior la putere. Deocamdata am adunat 57 de semnaturi de la PDL, 19- ale celor neafiliati, 14 de la PP-DD, in total 90 de semnaturi, mai avem nevoie de 54 de semnaturi pentru a depune aceasta motiune de cenzura in Parlament. Liberali mai au inca 48 de ore la dispozitie sa decida unde se afla, in opozitie sau a putere, daca nu semneaza motiunea atunci confirma ce se intampla acum, ca sunt la putere, ca raman la putere pentru a se apara de justitie", a declarat deputatul Andreea Paul intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca PDL a avut discutii cu toate partidele din opozitie pe acest subiect, iar liberalii au refuzat sa semneze motiunea de cenzura. Cu toate acestea, Andreea Paul spera ca textul pe care l-au pus liberalilor la dispozitie sa-i convinga pe acestia sa se alature demersului PDL. "Ieri a devenit clar pentru toata lumea ca PNL sustine noul Guvern Ponta 3, sustinere mascata insa in spatele ironiilor lui Crin Antonescu la adresa fostului sau coleg de guvernare, ironii care ne arata din nou cum se concureaza reciproc Ponta cu Antonescu la capitolul superficialitate si aroganta. Pe fata, liderul PNL se declara neajutorat, ne spune ca PSD este un parfum prost de care nu poate scapa, iar asa zisul program de guvernare este prea neserios pentru a se deranja domnul Antonescu sa scrie sau sa isi puna macar semnaturile pe o motiune de cenzura", a adaugat Andreea Paul.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a anuntat, tot miercuri, ca parlamentarii liberali nu vor semna motiunea de cenzura propusa de PDL, apreciind ca ultimatumul dat de democrat-liberali seamana cu cel dat Romaniei de URSS: "Nu ne vom razgandi, am fost sunat cu putin timp inainte de domnul Tinel Gheorghe si i-am spus ca este o decizie a partidului. Cu cateva minute inainte am primit si textul motiunii, nu am apucat sa-l parcurg. In privinta termenului pe care il dau domnii de la PDL, poate sa fie si de 24 de ore si de 48 de ore, asta suna un pic a ultimatum dat in '40 de URSS la adresa Romaniei. Nu cred ca domnul Tinel e atat de fioros incat sa... si puterea grupului sa ne inspire teama", a spus Scutaru.

El a precizat ca vor putea exista subiecte pe care PNL si PDL sa colaboreze in Parlament in momentul in care liberalii vor initia motiuni, iar democrat-liberalii vor avea posibilitatea sa le voteze.

Liderul deputatilor PNL a reiterat faptul ca decizia partidului este de a depune motiune de cenzura in luna mai, in cazul in care Guvernul nu va reduce CAS si nu va introduce masura neimpozitarii profitului reinvestit. Scutaru a mentionat ca saptamana viitoare grupul PNL va depune o solicitare pentru initierea unei dezbateri in Camera Deputatilor pe prioritatile economice ale Guvernului, la care sa participe premierul Victor Ponta, ministrul de Finante, Ioana Petrescu, si cel al Bugetului, Liviu Voinea. El a sustinut ca propunerea liberalilor este ca aceasta dezbatere sa aiba loc in cel mult doua saptamani.

PDL a strans pana in prezent 90 de semnaturi pentru motiunea de cenzura "Guvernul Ponta III - Romania fara viitor!" si mai are nevoie de 54 pentru a o depune la Parlament.