Administratia Prezidentiala reactioneaza la afirmatia lui Victor Ponta din debutul sedintei de miercuri a Executivului, potrivit careia preturile la energie ar creste pentru zona industriala cu 50% din cauza sefului statului. Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, arata, intr-un comunicat, ca "Sesizarea de neconsitutionalitate nu suspenda aplicarea OUG nr. 57/2013, care este in vigoare din data de 1 iulie 2013 si care a produs si produce in continuare efecte, ceea ce dovedeste ca afirmatiile domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sunt voit mincinoase si urmaresc dezinformarea vadita a cetatenilor."

Redam integral declaratia purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei:

Referitor la declaratia prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, facuta miercuri, 12 martie a.c., la inceputul sedintei de Guvern potrivit careia preturile la energie ar creste pentru zona industriala cu 50% din cauza presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, purtatorul de cuvant al domnului presedinte Traian Basescu, domnul Bogdan Oprea, face urmatoarele precizari:

(1) - Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013, aprobata prin Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013 privind modificarea si completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, cu modificari si completari, este deja in vigoare si, prin urmare, isi produce efectele din data de 1 iulie 2013. Legea de aprobare a OUG nr. 57/2013 a facut obiectul unei sesizari de neconstitutionalitate inaintata Curtii Constitutionale de catre presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, in data de 26 februarie 2014. Sesizarea de neconsitutionalitate nu suspenda aplicarea OUG nr. 57/2013, care este in vigoare din data de 1 iulie 2013 si care a produs si produce in continuare efecte, ceea ce dovedeste ca afirmatiile domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sunt voit mincinoase si urmaresc dezinformarea vadita a cetatenilor.

(2) - Mentionam, totodata, ca singurul care doreste sa majoreze preturile in Romania este domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta, care, prin introducerea accizei la benzina si motorina, va determina scumpirea tuturor produselor si serviciilor.