Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri si petitii din Parlament o petitie prin care cere incetarea abuzurile la care ar fi supus, el reclamand ca este torturat si ca are parte de tratamente inumane in detentie, scrie Mediafax.

In petitie, Becali, inchis la Penitenciarul Poarta Alba, se plange ca nu ii este permisa efectuarea unei interventii chirurgicale si a tratamentului aferent "intr-o unitate spitaliceasca fara paza, din afara tarii, dotata cu aparatura medicala necesara, pentru solutionarea bolii grave" de care sufera.

De asemenea, finantatorul Stelei spune ca nu poate lua legatura cu familia, el mentionand ca a cerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, insa toate demersurile i-au fost respinse.

"De la data la care am fost incarcerat, 20 mai 2013, nu am mai putut tine contactul cu familia decat telefonic. Acest fapt este legat de traditia noastra machedoneasca care nu permite prezenta femeilor (mame, sotii, fiice, nepoate etc.) sa participe la vorbitoarele care se efectueaza in cadrul penitenciarelor", sustine Gigi Becali, in petitia transmisa Parlamentului.

Petitia lui Becali este adresata presedintelui Comisiei de abuzuri si petitii din Parlament, Mircea Man.

Finantatorul Stelei are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Tribunalul Constanta a respins, in 20 februarie, cererea de intrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Constanta.