​Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, referindu-se la acceptul fostului coleg de partid Calin Popescu Tariceanu de a prelua sefia Senatului, ca "este probabil cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL". Antonescu a adaugat ca in istoria partidului, nu au fost lideri care sa fie intr-o situatie "atat de jenanta incat sa ajunga la mana si la usa PSD".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Este probabil cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte a PNL. PNL a avut multi presedinti, unii dintre ei au murit in inchisorile comuniste, altii dintre ei, chiar daca au parasit partidul - vezi Stoica, Stolojan - parca totusi nu au fost in situatia atat de jenanta incat sa ajunga la mana si la usa PSD", a declarat presedintele PNL.

"Pe mine ma intereseaza PNL, si nici dl Tariceanu nu mai are nimic in comun cu PNL, mai ales in aceasta postura, si nici PNL cu dl Tariceanu", a adaugat Antonescu.

Calin Popescu-Tariceanu a declarat luni, dupa o intalnire cu primul ministru Victor Ponta, ca a acceptat propunerea de a fi candidatul USD pentru presedintia Senatului.

"Am acceptat aceasta propunere, care ma onoreaza", a spus acesta. Nominalizarea "va da posibilitatea sa mergem inainte cu proiectul USL cu care ne-am angajat in fata cetatenilor", a argumentat Tariceanu.

Victor Ponta s-a intalnit luni cu Calin Popescu Tariceanu, in biroul senatorial al socrului primului ministru, Ilie Sarbu. La intalnire au mai participat Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, si lideri UDMR si PC.

Functia de presedinte a Senatului a devenit vacanta dupa ce Crin Antonescu si-a anuntat demisia, saptamana trecuta.

Victor Ponta a argumentat ca a decis sa-l sprijine pe Calin Popescu-Tariceanu deoarece aceasta a fost promisiunea facuta de USL electoratului, la alegerile din 2012: PSD sa detina sefia Camerei Deputatilor iar un prezentant al fostei aliante PNL-PC pe cea a Senatului.