Calin Popescu-Tariceanu a declarat luni, dupa o intalnire cu primul ministru Victor Ponta, ca a acceptat propunerea de a fi candidatul USD pentru presedintia Senatului.

"Am acceptat aceasta propunere, care ma onoreaza", a spus acesta.

Nominalizarea "va da posibilitatea sa mergem inainte cu proiectul USL cu care ne-am angajat in fata cetatenilor", a mai spus Tariceanu, care a demisionat recent din PNL.

Victor Ponta s-a intalnit luni cu Calin Popescu Tariceanu, in biroul senatorial al socrului primului ministru, Ilie Sarbu.

La intalnire au mai participat Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, si lideri UDMR si PC.

Functia de presedinte a Senatului a devenit vacanta dupa ce Crin Antonescu si-a anuntat demisia, saptamana trecuta.

Victor Ponta a argumentat ca a decis sa-l sprijine pe Calin Popescu-Tariceanu deoarece aceasta a fost promisiunea facuta de USL electoratului, la alegerile din 2012: PSD sa detina sefia Camerei Deputatilor iar un prezentant al fostei aliante PNL-PC pe cea a Senatului.

"Pentru ca asa am promis si ne-am angajat cand am format USL (...) si ne tinem de cuvant", a raspuns Ponta, intrebat de ziaristi ce motiveaza aceasta decizie.

Intrebat ce mai inseamna astazi USL, in conditiile in care PNL a anuntat iesirea de la guvernare, primul ministru a precizat ca alianta "este reflectata in cele peste 5 milioane de voturi pe care le-am castigat in decembrie 2012".