Premierul Victor Ponta considera ca, in cazul in care nu se va reface USL, la alegerile prezidentiale ar putea candida cu sprijin din zona politica de centru-stanga Mugur Isarescu, Sorin Oprescu, sau Calin Popescu-Tariceanu, iar din partea PSD eventual poate candida chiar el, sau Mircea Geoana, transmite Agerpres.

"Cu candidatura lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Daca prima optiune este refacerea Uniunii Social Liberale si un candidat comun alaturi de liberali, daca nu exista aceasta varianta, si nu va fi din cauza noastra, atunci a doua varianta este de a sprijini unul dintre candidatii doriti de poporul roman, nu de PSD, sau PC, sau UNPR, si aici lista este foarte scurta: Mugur Isarescu, daca va dori sa candideze, Sorin Oprescu, Calin Popescu-Tariceanu si de la noi din partid, atat cat ma uit bine, Mircea Geoana si cu mine suntem cei care putem candida cu sanse. Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de romani si vom stabili lucrul acesta dupa 25 mai", a declarat sambata Victor Ponta, la finalul reuniunii Organizatiei Femeilor Social-Democrate, desfasurata la Sala Palatului.

Liderul PSD a mai spus ca isi doreste sa ramana prim-ministru, asa cum s-a angajat, si a subliniat ca el doreste sa respecte tot ceea ce si-a asumat in fata oamenilor la alegerile parlamentare din 2012.

"Daca se reface USL atunci lucrurile sunt foarte clare, (...) eu vreau sa respectam tot ceea ce ne-am angajat in fata oamenilor, (...) si anume presedintia Senatului trebuie sa revina unui candidat pe listele USL, dar din zona liberala", a afirmat Ponta.

Premierul a subliniat ca este nevoie de o reprezentare in actul puterii a optiunii cat mai multor cetateni si a cat mai multor gandiri. "Daca vom ajunge la concluzia ca va fi candidat la prezidentiale din partea de centru-stanga, fie Oprescu, fie eu, sau Geoana, atunci inevitabil un prim-ministru va trebui sa reflecte o gandire de centru-dreapta", a spus Victor Ponta.