Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca va scrie tuturor presedintilor parlamentelor din UE pentru a condamna "atitudinea nedemocratica manifestata de presedintele Traian Basescu", care blocheaza instituirea unui nou Guvern incalcand regulile democratiei, transmite Mediafax.

"Sunt dezamagit si regret. Voi scrie tuturor presedintilor parlamentelor din UE cu privire la acest fapt si aceasta atitudine incalificabila a presedintelui statului roman, care ne pune pe noi intr-o situatia delicata, intr-o zona instabila, intr-un moment in care Romania are nevoie de stabilitate, de incredere si pe pietele financiare, si internationale, iar BNR are nevoie de un Guvern cu care sa lucreze", a spus Zgonea.

El a aratat ca va adresa scrisoarea in cursul zilei de miercuri si ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca va intrepirnde aceasta actiune.

"Preocuparea noastra e sa cream locuri de munca, sa atragem investitii, nu sa ne razboim intre noi cautand tot felul de chichite constitutionale care nu exista. Mi se pare o abordare profund neconstitutionala cea pe care o face azi presedintele, iar blocajul pe care il face opozitia, de fapt Traian Basescu, ca dansul e liderul opozitiei in Romania, incalca toate regulile democratice si toate cutumele stabilite in Parlament", a spus Zgonea.

El a precizat ca Parlamentul a respectat prevederile constitutionale privind procedura schimbarii compozitiei politice a Cabinetului.

"Noi am primit o scrisoare din partea prim-ministrului strict legata de obligatiile constitutionale - articolul 85, alineatul 3, am procedat ca atare, am audiat ministrii, am facut un proiect de hotarare, Guvernul Ponta a anuntat ca pastreaza acelasi program de guvernare astfel incat obligatiile constitutionale sunt indeplinite", a mai spus Zgonea.