Premierul Victor Ponta a anuntat marti seara ca s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, dar ca nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate si ca va avea miercuri o noua discutie cu seful statului, transmite Mediafax.

"M-am intalnit cu presedintele, dar nu am ajuns la nicio concluzie privind procedurile de urmat. Vom mai discuta si maine (miercuri - n.r.)", a spus Ponta, aflat la "Gala Mediafax 2014 - Gala valorilor".

Surse politice declarasera anterior pentru agentia de presa citata ca premierul Victor Ponta a mers, marti seara, la Palatul Cotroceni, pentru discutii cu presedintele Traian Basescu. Premierul a declarat dupa votul de investitura din Parlament ca intentioneaza sa discute cu presedintele propunand ca in sedinta de miercuri a Guvernului sa fie adoptate masuri pentru a elimina din programul de guvernare eventuale confuzii, urmand sa isi angajeze raspunderea pentru documentul de guvernare.

Premierul a mers la Palatul Cotroceni dupa ce, marti, Parlamentul a adoptat prin vot secret cu bile (346 voturi "pentru", 191 "impotriva"), proiectul de Hotarare privind modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului.

Premierul Ponta a declarat marti seara, dupa votul de investire a noului cabinet, ca spera ca ca Guvernul Ponta III sa inceapa sa functioneze chiar de miercuri. Premierul a precizat ca il va contacta pe presedintele Basescu pentru a discuta despre semnarea decretelor de investire, adaugand ca in sedinta de miercuri a Guvernului ar putea fi adoptate masuri pentru a elimina din programul de guvernare eventuale confuzii. "Daca asta seara am guvern, maine transmitem catre Parlament exact modificarile cerute de presedinte, imi angajez raspunderea, opozitia depune motiune de cenzura", a precizat Ponta.

"Imi doresc foarte multa, o sa il contactez pe dl Basescu, ca procedurile constitutionale sa fie finalizate iar Romania sa aiba de maine dimineata un guvern", a declarat Ponta, precizand ca noua formula este sustinuta "de o majoritate semnificativa, stabila, care cred ca va functiona pana in 2016".

"Daca exista probleme de faptul ca in program apare numele USL sau trebuie scos de acolo, am comunicat si presedintelui ca maine in sedinta de guvern vom lua toate masurile pentru a indrepta confuziile. Sunt dispus sa luam toate masurile prevazute de Constitutie de lege pentru a indrepta orice fel de posibila confuzie", a adaugat premierul.